UGE 23: Slut med askesen. Nu skal der smovses

Mad gør ting ved ens hukommelse. Som for eksempel at finde forlængst glemte historier frem fra forglemmelsen. Historier som burde have være forsvundet for bestandigt for at give plads til mere brugbar og relevant viden. Se bare hvad et ord som som Søtunge Walewska er skyld i… undskyld/Webmasteren 

 

Pause i askesen

Normalt ligger det os fjernt at promovere vellevned.

En asketisk tilgang til tilværelsen er vores naturlige gebet, og enhver form for excesser er os fremmed.

Vi går ind for en spartansk sjæl i et grumt kontrolleret legeme, hvilket også er årsagen til, at landets husmødre (i hvert fald de af dem, der udelukkende har deres familiers nødtørftige næringsbehov for øje) har så stor tillid til, at netop vi, hver anden uge efter hver anden uge, vil forsyne dem med nøje tilmålte opskrifter på, hvorledes de med sparsommelighed og et nidkært øje på hver en finger, som måtte finde på at stritte i retning af unødig vellyst, kan aflægge duelighedsbevis i denne ophøjede disciplin: At opføde den opvoksende ungdom uden at lede den eller dens fædrene ophav i ubillig fristelse.

Så fik vi dét på plads.

Men når dét er sagt, så skal vi altså se på søtunger i denne uge. De er ikke billige, det bliver de aldrig, men de er flotte og rigelige netop nu – og prisen er så langt nede, den kan komme.

Og man skal jo spise dem en gang imellem – hvorfor så ikke, når de er bedst og billigst?

— ooo 0 ooo —

Søtunge Walewska
Et par centimeter fra den spidse ende snittes fileten halvt igennem og foldes ned under sig selv. Ellers bliver den tør deroppe, hvor den er tynd. Lægges på en smurt fiskekedelrist, krydres med salt og peber. God, knastør hvidvin eller søtungefond kommes i bunden af kedlen. Dampes, anrettes på tallerken eller fad og overhældes med en mornay-sauce, dvs. bechamel med revet ost. Revet ost på toppen og gratineres, til den er smukt gyldenbrun. Garneres med skiver af hummer og trøffel.

Pause i askesen af Søren Wedderkopp & Claus Christensen, Information, 5. maj 2012

 

Hej Skattebasser

Hermed noget herligt,
sommerligt, friskt og frækt…

 

Menu

Asparges, rørt smør og sortfodsskinke
Søtunge “Walewska”
Jordbæris
Pris menu (medlemmer m påhæng/ej medlem) kr: 450,00/595,00

Den danske klassiker:

Glaseret hamburgerryg med behørig gemuse
Pris kr: 225,00

Samt alle de andre hyggelige specialiteter

 

Tilmelding. 

 

Kys, kærlighed og store bamsekram,
som vi bør dele mere ud af, i disse tider hvor verden går helt af lave!!

Den Fede Røde ❤️