Salon

 

Har du nogensinde drømt om at finde en restaurant, hvor du ikke alene bliver mødt men også ramt af en helt særlig atmosfære i det øjeblik, du træder ind ad døren?

 

Salon

I skønhedens centrum

I Kongens København findes der en helt særlig gade. Vi kender den i dag som Bredgade, som er hovedfærdselsåren i Frederiksstaden.

Her havde hofbygmester, Nicolai Eigtved, sin storhedstid i midten af 1700-tallet. Eigtved stod i spidsen for opførelsen af de smukke rokoko-palæer, der også i vore dage er med til at gøre Bredgade til Gentilernes Promenade. En betegnelse, man kan støde på i et af Johan Ludvig Heibergs digte, hvor han beretter om de elegante damer og herrer, der spadserede hen ad fortorvet på den tid.

Den imposante arkitektur fylder byrummet fra Kgs. Nytorv til Esplanaden, og er i dag æstetikkens højborg med gadens mange gallerier, kunst- og antikvitetshandlere, møbelforretninger, arkitekter, reklamebureauer, sølvsmede og designere.

Derfor er det også helt naturligt, at kokken og galleristen, Claus Christensen også kendt som Den Røde, har valgt at slå sig ned netop hér med restauranten Salon, kendt som han er for sin store passion for de skønne kunster, herunder ikke mindst gastronomien.

 

Røde Claus Muncies - Jule mad - Deecember 2017 ILLUSTRATION
“Det moderne måltid giver mig lange hår i munden”. Klik på billedet for at læse Munchies interview juni 2016

Navnet Salon er ikke tilfældigt.

Her i Frederiksstaden, under den danske guldalder, mødtes tidens æstetiske ånder og holdt saloner, altså selskaber, hvor litteratur, malerkunst, musik og politik, ofte stod i centrum for de livlige samtaler.

Og det er netop det sociale samvær og hyldesten til alle de ting, der ikke alene nærer os i livet, men også forskønner tilværelsen og bringer os stor nydelse, som er omdrejningspunktet i Salon.

Lige så prægtig som Bredgade er udenfor, lige så afslappede rammer har vi bestræbt os på at skabe indenfor. Her kan du altid kigge forbi til et glas vin og et par delikate snacks i vinbaren, der er det første, du støder på, når træder ind i lokalet – og hvor du også kan være sikker på at finde et fornuftigt udvalg af nøje udvalgte druer på både glas og flaske.

Står den på middag med det hele eller halve udtræk, så byder køkkenet på den klassiske, fortrinsvist fransk-inspirerede kogekunst, hvor kun de bedste råvarer får lov til at lande på tallerkenen, om de så kommer fra havet, fra marken, skoven eller køkkenhaven.

 

Indbagt pighvar aka Hvalen
På menuen finder du altid klassikere som entrecote, meunierestegt søtunge eller Den Rødes legendariske indbagt pighvar – I folkemunde kaldet ‘Hvalen’ (billedet). Klik på billedet hvis du vil se tilblivelsen 🙂

 

Kommer du til frokost, har vi de velkendte frokostretter på kortet som f.eks. en sild eller en pariserbøf. På vinkortet er noget for enhver pengepung, men ingen billige vine i den forstand, at selvom prisen måske er moderat, vil indholdet aldrig forekomme at være billigt.

I restauranten er der også gjort plads til et udstillingslokale, da en salon ikke alene dækker over et herskabeligt selskabslokale men også var betegnelsen for Det Franske Akademis kunstudstillinger på Louvre i samme epoke som Bredgade tog form (den hed faktisk Norgesgade dengang).

 

Vi glæder os til at byde velkommen i Salon, og ser frem til mange hyggelige og festlige stunder i skønt selskab.

Claus ”Den Røde” Christensen

Chefkok og medejer